Selecteer een pagina

Probeert u een keuze te maken tussen Magento en WooCommerce voor uw webshop?

 

Magento en WooCommerce zijn twee populaire eCommerce platformen op de markt.

In dit artikel zullen wij Magento en WordPress met elkaar vergelijken en hun voor- en nadelen uitleggen, zodat u het beste platform voor uw behoeften kunt kiezen.

Overzicht: Magento vs WooCommerce

Voordat we in details treden, gaan we even globaal kijken naar beide populaire eCommerce platformen en  zullen we ze daar onder toelichten.

 

Wat is Magento

Magento is een open source eCommerce platform waarmee programmeurs webshops kunnen ontwikkelen en de eigenaar betalingen kan accepteren en product informatie kan beheren. Er is een community editie beschikbaar die gratis kan worden gedownload.

Als ondernemer kunt u ook gebruik maken van  betaalde Magento 2 oplossingen die worden geleverd met extra functies, cloud-hosting en ondersteuning.

 

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is ook een open source eCommerce platform, maar dan gebouwd op de kernel van WordPress (‘s werelds meest populaire website builder). Hiermee kunt u eenvoudig een webshop maken, betalingen accepteren, voorraad beheren en meer. Het draait binnen in WordPress (zie onze complete WordPress review), die u toegang geeft tot duizenden WordPress plugins en thema’s om uw eCommerce activiteiten te laten groeien.

 

Beide platformen zijn open source, ze kunnen worden uitgebreid met extensies en themes voor het verbeteren van het website ontwerp. Zij hebben echter allebei verschillende voor- en nadelen die hen uniek maken.

 

Waar moet u op letten in uw eCommerce platform?

 

Als u net begint, zou u een paar zaken in gedachte willen houden bij het kiezen van een platform. Deze basisfactoren zijn cruciaal bij het bepalen welke eCommerce oplossing beter zal zijn voor uw bedrijf.

 

Budget – Kosten voor het starten van uw webshop en terugkerende uitgaven die van invloed zijn op uw bedrijf.

Gebruiksgemak – Hoe gemakkelijk is het om te gebruiken voor beginners.

Betaalmethoden – Het zou meerdere betalingsmethoden moeten ondersteunen. Als u bepaalde betaalmethoden nodig hebt, moet u ervoor zorgen dat deze worden ondersteund.

Schaalbaarheid – Uw eCommerce platform zou moeten kunnen schalen met uw groeiende zakelijke behoeften.

 

Dit zijn slechts enkele van de basiszaken waar u naar moet kijken. Afhankelijk van uw bedrijf, wilt u misschien ook overwegen hoe het platform andere zaken voor elkaar krijgt, zoals voorraad, belastingen, facturen en meer.

 

In deze Magento vs WooCommerce vergelijking zullen we bekijken hoe beide platformen op deze basisvereisten kunnen vergelijken.

 

Kosten: Magento versus WooCommerce

 

Voor de meeste startups zijn de kosten een van de belangrijkste factoren bij het nemen van beslissingen. Wanneer u uw eCommerce website start, moet u de kosten evalueren en tegelijkertijd rekening houden met de kostenstijging als u meer resources, add-ons en andere services nodig heeft.

 

Kosten van Magento Ecommerce Platform

 

Magento is een zelf gehoste open source software. Het komt in twee edities. Ten eerste heeft u een community editie. U kunt dit zelf downloaden en installeren bij elke hostingprovider. Het bevat niet alle functies en er is geen ondersteuning hiervoor.

Magento betaalde abonnementen en producten

Ten tweede, u heeft Magento Commerce, inclusief betaalde abonnementen en cloudhosting. De prijs van deze abonnementen staan niet op de Magento website. Het kleine bedrijfsplan heet ‘Magento Commerce’ en is beschikbaar als een maandelijks abonnement, waarvan de licentiekosten afhankelijk zijn van de opbrengsten (van uw webshop).

Betaalde versies voor Magento zijn vrij duur. Ze bieden meerwaarde dankzij high-performance cloudhosting, extra functies en professionele ondersteuning. Deze versies bevatten verschillende functies die anders een betaalde extensie zouden vereisen.

Dat gezegd hebbende, zelfs de versie van de Magento community is niet goedkoop. De kernsoftware (programma an sich) kan je gratis downloaden, maar je hebt ten minste een VPS-hostingplan of een cloudhost zoals Amazon Web Services nodig om het draaiende te krijgen.

Dit betekent dat -ondanks dat u de gratis versie gebruikt- uw hosting rekening nog altijd hoger zal zijn dan een gedeeld hosting abonnement.

Als u betaalde extensies, thema’s koopt of een ontwikkelaar inhuurt om aan uw Magento webshop te werken, zullen zij de kosten aanzienlijk verhogen.

Kosten van WooCommerce

WooCommerce is beschikbaar als gratis software die iedereen kan downloaden en installeren. Het draait bovenop WordPress wat betekent dat je het op elke WordPress-website kunt installeren.

WooCommerce zelf is gratis, maar u moet een domeinnaam, een SSL-certificaat en een WordPress-hosting account registreren om uw WooCommerce-webshop te starten.

Normaal gesproken kunt u een domeinnaam kopen voor €10,00 per jaar, een SSL-certificaat voor €30,00 per2  jaar en hosting voor €10,00 per maand.

Dit is goedkoper dan de door u zelf gehoste community-editie van Magento, maar toch is het een hoop geld voor een startende ondernemer.

WooCommerce hosting

De kosten voor het starten van een WooCommerce webshop zijn een stuk lager ivm de Magento community editie. Er zijn veel meer functiekeuzes beschikbaar voor WooCommerce.  Wij adviseren u wel om niet een hosting pakket te kopen dat te goedkoop is want dat beinvloed de laadsnelheid van uw website.

Behalve hosting heeft het gebruik van betaalde extensies en thema’s voor WooCommerce ook invloed op uw kosten. WooCommerce geeft u echter toegang tot meer dan 55.000 WordPress-extensies en duizenden  WordPress-thema’s.

U kunt eenvoudig WooCommerce-plugins Er zijn ook tal van WooCommerce-thema’s die u kunt gebruiken om uw kosten verder te verlagen.

Met betaalbare hosting plannen, een overvloed aan gratis extensies en thema’s, is WooCommerce duidelijk minder duur dan Magento.

Winnaar: WooCommerce

Gebruiksgemak: Magento 2 vs WooCommerce

De meeste mensen die een eCommerce onderneming starten, zijn geen programmeurs of webontwikkelaars. Ze hebben een platform nodig dat ze gemakkelijk kunnen gebruiken zonder iemand een fortuin te betalen om hen te helpen eenvoudige dingen te doen.

Zelfs ervaren gebruikers geven de voorkeur aan een eenvoudig te gebruiken platform dat hen helpt zich te concentreren op het laten groeien van hun bedrijf in plaats van te worstelen met software.

Laten we eens kijken naar Magento en WooCommerce om te zien welke eenvoudiger te gebruiken is.

Magento – gebruiksgemak

Magento 2 is een krachtig eCommerce specifiek platform, met veel ingebouwde functies die ‘out-of-the-box’ werken. Het wordt geleverd met een geavanceerd instellingen wizard, wat ingewikkeld kan zijn voor nieuwe gebruikers.

Het is niet eenvoudig om het te installeren en de meeste hostingbedrijven bieden geen vooraf geconfigureerde installatieprogramma’s voor Magento 2 aan. De taal van het installatieprogramma is zeer gericht voor ontwikkelaars, wat beginners misschien een beetje radeloos laat zijn over verschillende belangrijke instellingen.

Magento installation wizard

Na de installatie moet je enige tijd besteden voor het leren van de basisfuncties. Het installeren van extensies of het aanpassen van thema’s is niet altijd gemakkelijk en u moet mogelijk hulp zoeken om deze in te stellen. U kunt online tutorials en documentatie vinden, maar deze zijn meestal geschreven voor ontwikkelaars en niet voor doe-het-zelvers.

Over het algemeen is Magento extreem krachtig en zit boordevol functies, maar het is niet het gemakkelijkste om eCommerce platform te gebruiken.

 

WooCommerce – gebruiksgemak

 

WooCommerce is een beetje eenvoudiger te gebruiken in vergelijking met Magento. De installatie is eenvoudig omdat veel WooCommerce hosting providers het samen met WordPress installeren, automatisch.

Omdat WooCommerce een WordPress plug-in is, moet je eerst WordPress installeren. Zelfs als uw hostingbedrijf WordPress niet automatisch installeert, is de kans groot dat er een automatische installatieprogramma is waarmee u het met slechts een paar klikken kunt doen.

WooCommerce wordt geleverd met een installatiewizard die u door de basisinstellingen leidt, zoals het maken van pagina’s, het instellen van betalingen, het kiezen van de valuta, het instellen van verzendopties en BTW-tarief.

WooCommerce installatiewizard

Als u eenmaal aan de slag bent, zult u genoeg hulp vinden om bijna alles te doen. WooCommerce-thema’s en plug-ins zijn eenvoudig te installeren en hebben hun eigen instellingen.

WooCommerce heeft nog steeds een beetje een leercurve, maar over het algemeen is het veel gemakkelijker te gebruiken dan Magento.

Winnaar WooCommerce

 

Betaalmethoden: Magento vs WooCommerce

Als eCommerce webshop accepteert u online betalingen op uw website. Er zijn veel betalingsmethoden waarmee u betalingen op uw website kunt accepteren.

Sommige betaalmethoden zijn wellicht niet in alle landen beschikbaar. U heeft betaal methoden nodig die beschikbaar zijn voor zowel u als uw gebruikers.

Laten we eens kijken welke betalingsmogelijkheden beschikbaar zijn voor Magento en WooCommerce-webshops.

 

Magento – betalingsmogelijkheden

Magento wordt standaard geleverd met PayPal, Authorize.net, onder rembours, bankoverschrijving als betalingsmethoden voor bestellingen.

Het heeft ook extensies die beschikbaar zijn voor veel populaire betalingsmethoden, waaronder Stripe, 2Checkout, Braintree, WePay, Google Checkout, Skrill en meer.

 

Betaalmethoden in Magento

Met de API’s* van Magento kunnen ontwikkelaars eenvoudig betalingsmethoden integreren. Als de betalingsmethode waarnaar u op zoek bent nog niet beschikbaar is, kunt u iemand inhuren om hiervoor een aangepaste extensie te maken.

WooCommerce – Betalingsopties

WooCommerce biedt standaard PayPal en Stripe betalingen. Het ondersteunt ook alle belangrijke betalingsmethoden via extensies en add-ons.

WooCommerce betaalmethoden

WooCommerce ondersteunt zelfs vele regionale en minder bekende betaalbedrijven. Omdat het zo gemakkelijk uit te breiden is, kan elk betalingsbedrijf een add-on voor WooCommerce maken en ondersteuning bieden.

We zijn van mening dat zowel Magento als WooCommerce even goed werk leveren op het gebied van betalingen ondersteuning. Beide platformen hebben ondersteuning voor meerdere betalingsopties.

Winnaar: Gelijkstand

 

Uitbreidingen (add-ons) en integraties – Magento vs WooCommerce

Er is een limiet aan de functies die uw eCommerce platform kan toevoegen aan de kern software. Dit biedt ruimte voor extensies, hulpprogramma’s en integraties van derden om het platform uit te breiden door extra functies aan te bieden.

Zowel Magento als WooCommerce hebben extensies, thema’s en ondersteuning welk worden aangeboden door externe integratieproviders.

 

Magento Extensions

Magento heeft een actieve community van ontwikkelaars, bedrijven en freelancers. Er zijn voldoende gratis en betaalde extensies van derden beschikbaar voor Magento die u kunt gebruiken.

Magento-extensies

Met deze extensies kunt u gemakkelijk nieuwe functies toevoegen en andere tools en services integreren in uw webshop.

Op het moment dat dit artikel werd geschreven, heeft Magento Marketplace 3751 extensies waarvan er 1182 gratis beschikbaar zijn. Dat is een behoorlijk aantal extensies, aangezien Magento veel functionaliteit al in zijn kernprogramma heeft.

 

WooCommerce extensies en add-ons

Omdat WooCommerce boven op WordPress draait, heeft u toegang tot meer dan 55.000 gratis WordPress-plug-ins en duizenden betaalde plug-ins.

Of u nu contactformulieren, Google Analytics, formulieren voor leadgeneratie of ieder ander denkbare functie wilt toevoegen, de kans is groot dat er al een plug-in beschikbaar is die u kunt gebruiken.

WooCommerce-extensies

Een groot aantal uitbreidingen betekent dat u uw WooCommerce-webshop kunt koppelen aan een externe service zoals uw e-mailmarketing bedrijf, CRM-software, betalingsmogelijkheden en meer.

Winnaar: WooCommerce

 

Schaalbaarheid van uw bedrijf – Magento vs WooCommerce

 

Het uitbreiden van uw eCommerce business komt met zijn eigen uitdagingen. Naarmate het dataverkeer en de verkoop op uw website toeneemt, heeft u meer serverbronnen nodig om uw bedrijfsdoelen en groeitraject bij te houden.

Zowel Magento als WooCommerce kunnen overweg met grote eCommerce webshops met enorme pieken in het dataverkeer. Het zijn echter twee verschillende platformen die van invloed zijn op hun schaalbaarheid en vereisten voor het ICT infrastructuur.

 

Laten we eens kijken hoe Magento en WooCommerce omgaan met schaalbaarheid op grote eCommerce websites.

Magento schalen

 

Magento is vanaf de basis ontworpen om een ​​robuust eCommerce platform te zijn. Als het echter gaat om schaalvergroting, zullen uw kosten en technische uitdagingen omhoog schieten.

 

Als u de community editie van Magento gebruikt, moet u dit zelf doen. Magento is een resource-intensieve software, wat betekent dat als je een VPS-hosting hebt, je moet upgraden naar een dedicated server en vervolgens naar een cloud-hosting-service zoals Amazon Web Services.

U moet ook uw webshop optimaliseren voor caching, back-ups beheren, beschermen tegen DDOS-aanvallen door een website firewall te gebruiken en meer. Als u geen ervaring hebt met het beheer van grote websites, moet u Magento specialisten inhuren.

Als uw bedrijf zich de stijgende kosten kan veroorloven, is het gemakkelijker om over te schakelen naar Magento’s betaalde bedrijfs- en ondernemingsplannen.

 

WooCommerce schalen

WooCommerce webshops worden geconfronteerd met dezelfde technische uitdagingen als Magento. Het positieve is echter dat u veel meer opties heeft om door te groeien terwijl u uw kosten laag houdt.

Ten eerste hebt u verschillende eenvoudige cache opties om de prestaties te verbeteren, die zelfs door beginners kunnen worden geïmplementeerd. Hierdoor blijven uw serverbronnen laag en kunt u een tijdje blijven groeien.

Vervolgens kunt u overstappen naar beheerde WordPress hostingproviders zoals WPEngine of Liquid Web. Met deze WordPress hostingbedrijven kunt u eenvoudig uw website schalen om aan uw groeiende bedrijf te voldoen.

Het vinden van WordPress specialisten om uw webshop te schalen is niet zo duur als Magento. Zelfs op bedrijfsniveau zou uw eCommerce webshop goed kunnen presteren tegen veel lagere kosten.

Winnaar: WooCommerce

 

Magento vs WooComemrce – Welke is een beter e-commerce platform voor u?

Magento en WooCommerce zijn beide eCommerce-platformen met alle functies die u kunt gebruiken om elke vorm van een webshop te bouwen. Het komt echter aan op kosten en uw persoonlijke vaardigheden om tussen hen te kiezen.

WooCommerce heeft uiteraard het voordeel van een groot gebruikersbestand en een groot marktaandeel. Het draait op WordPress, dat al ‘s werelds populairste website builder is. WordPress gebruikers zouden zich thuis voelen wanneer ze aan WooCommerce werken.

Het verslaat ook Magento op het gebied van gebruiksgemak en de kosten van het bouwen en runnen van een eCommerce webshop op grote schaal.

Als het voor eenvoudig gebruik is, kosteneffectief wilt houden en eenvoudig schaalbaar eCommerce-platform wilt, dan is WooCommerce perfect voor u.

Magento is daarentegen meer geschikt voor bedrijven op ondernemingsniveau met eigen ontwikkelteams of bedrijven die geld kunnen uitgeven aan het inhuren van professionals.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om de voor- en nadelen van Magento en WooCommerce te vergelijken.

* = API (Application Programming Interface): Is een stukje software wat de beveiligde communicatie verzorgt tussen verschillende websites en/of applicaties. In dit context wordt het gebruikt om online betalingen uit te voeren;  de bankieren app geeft middels een API door aan de webshop of de transactie succesvol heeft plaatsgevonden.

 

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

 

 


 

 

 

E-MAILADRES
info@webdesign-studenten.nl
TELEFOON
020-894 3813 
POSTADRES
Slotermeerlaan 63
1064 HA – Amsterdam
The Netherlands

 

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

 

KANTOORTIJDEN

 

Van maandag tot vrijdag
09:00 – 15:00 uur

 

 

6 + 6 =