Waarom u uw WordPress

website altijd moet updaten

Als u in het bezit bent van een WordPress website, kunt u de themes, plugins en uw website zelf updaten. Het updaten kan soms een vervelend klusje zijn om aan te beginnen. Het updaten van uw website is heel belangrijk en niet moeilijk, met een paar kliks bent u vaak al klaar. Update uw website daarom regelmatig om te voorkomen dat uw site gehackt wordt en u de hele site opnieuw moet (laten) bouwen.

De redenen om te updaten:

   ✔ Beveiliging

  ✔ Nieuwe features

  ✔ Snelheid

  ✔ Bug fixes

Beveiliging

WordPress is heel aantrekkelijk voor hackers. Dit komt vanwege het feit dat WordPress een marktaandeel van 23% heeft en een open source is. Hackers kunnen de codes bestuderen en beveiligingslekken zoeken. Zodra er door WordPress een lek wordt gedetecteerd, wordt deze door middel van een update hersteld. Wanneer een update heeft plaatsgevonden, zijn deze lekken weer dicht en bent u een stuk veiliger.

Samenvattend kan gezegd worden dat regelmatig updaten er voor zorgt dat hackers buiten de deur blijven en u met een gerust hart uw WordPress website verder kunt ontwikkelen en beheren.

Nieuwe features

De meest algemene reden die u als gebruiker aangereikt krijgt om te updaten, is dat er extra functies beschikbaar zijn. Iedere update brengt weer gave nieuwe functionaliteiten met zich mee waardoor het updaten zeker de moeite waard is. WordPress is regelmatig bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Vrees niet dat u er niet mee zou kunnen werken. Voor elke update is er een handleiding beschikbaar.

Op 16 augustus 2016 is WordPress 4.6 vrijgegeven onder de naam Pepper. Zo komen er nieuwe programmeerfuncties beschikbaar en worden een aantal oudere functies beter voorbereid op de toekomst. WordPress 4.6 bestaat uit een automatische link checker. Ook kunt u nu verschillende lettertypes gebruiken, in plaats van alleen de saaie Open Sans. Verder kunt u de installatie doen zonder dat u een nieuwe pagina hoeft in te laden.

Snelheid

Als u eenmaal ontdekt dat uw website traag is, dan wordt het tijd voor een update! Iedere update brengt nieuwe mogelijkheden en vooral efficiëntie met zich mee. Wilt u trouwens uw website SEO verbeteren en gebruikersvriendelijk maken, dan moet u de laadtijd ook versnellen. De online laadtijden worden steeds belangrijker.

Bug fixes

Het woord ‘BUG’ is de naam die wordt gebruikt om een fout in een computerprogramma aan te duiden. Bug fixes zijn oplossingen voor deze fouten. Het zijn dus meestal kleine programma’s die speciaal gemaakt zijn om een fout in een bepaald programma op te lossen. Deze bugs worden middels het updaten automatisch opgelost.

Er wordt continu gewerkt aan WordPress plugins om bugs eruit te halen en om ze steeds beter en veiliger te maken. Het is daarom van belang om te zorgen dat uw WordPress plugins altijd up to date zijn.

 

 

Het updaten kunt u zelf doen of uitbesteden. Maar let op! Maak bij het updaten van uw website altijd eerst een back-up. Als het updaten om een of andere reden niet lukt, dan bent u toch nog safe.

Meer informatie