premium wordpress theme gebruken

Waarom u beter geen gratis WordPress themes kunt gebruiken!

Zoals u wellicht weet is het aanbod van zowel gratis als premium WordPress themes ontzettend groot. In de theme directory van WordPress staan al zo’n 2200 thema’s waarvan gratis gebruik kan worden gemaakt om uw website vorm te geven. Het grootste voordeel van gratis thema’s is natuurlijk dat deze gratis zijn.

U zult zich nu wellicht afvragen “Waarom zou ik ondanks zoveel gratis themes moet betalen voor een premium theme?” In dit artikel worden 5 redenen gegeven, met het antwoord op deze vraag.

Wat is een premium WordPress theme?

Eenvoudig gezegd, premium WordPress Themes zijn themes die geld kosten. In ruil daarvoor is het vaak een theme die een stuk beter en uitgebreider is dan de gratis themes. Er zijn geen standaarden en certificaten waaraan u een premium theme kunt herkennen. Iedereen kan een theme bouwen, er een premium theme van maken en het verkopen. Toch kan ik u verzekeren dat premium themes door professionele webdesigners worden gebouwd, die zich speciaal richten op de markt die bereid is voor de themes te betalen.dat premium themes door professionele webdesigners worden gebouwd, die zich speciaal richten op de markt die bereid is voor de themes te betalen.

 

 

Wat zijn de voordelen van een premium theme?

 

1. Kwaliteit

De documentatie en de kwaliteit van gratis themes laat veel te wensen over. Met een premium theme heeft u dit probleem niet.

Voor bloggers die een kwalitatief website willen, is een premium theme de beste optie. De meeste premium themes hebben tegenwoordig een pagebuilder. Met zo’n pagebuilder kunt u, buiten de vooraf bepaalde designs, met een “drag-and-drop”-optie uw pagina makkelijk indelen.  

U kunt een design verwachten, dat voor iedere internetbrowser functioneert. Premium themebouwers zorgen hiervoor, zodat de themes beter worden verkocht. Daarnaast zijn de premium themes responsive, zodat uw website er goed uitziet op computers, tablets en smartphones.

2. Functionaliteit

Wanneer u geen of weinig technische kennis of verstand heeft van PHP, CSS of HTML is de kans groot dat u bij gratis themes sneller in de problemen raakt. Met een premium theme heeft u daar geen problemen mee, omdat premium themebouwers denken aan de functionaliteit tijdens het bouwen van de theme. Premium themes beschikken over het algemeen over meer configuratiemogelijkheden vanuit de thema opties en zijn dus flexibeler.

3. Veiligheid

Een beveiligde website zorgt voor meer privacy van uw gegevens, voorkomt malware en virussen op uw website en verkleint de kans dat uw site wordt gehackt.

Het merendeel van de gratis themes bevatten kwaadaardige codes. Premium themes hebben hier veel minder last van, omdat de bouwers continu blijven werken aan de veiligheid en betrouwbaarheid van hun producten. Premium themes zijn vrij van kwaadaardige codes, zeker wanneer u een theme koopt bij een shop met een goede reputatie.

Wil u toch een gratis theme gebruiken, download die dan uit de officiële databank van WordPress, WordPress Theme Directory. In deze databank worden alle themes eerst gescreend.

3. Veiligheid

Een beveiligde website zorgt voor meer privacy van uw gegevens, voorkomt malware en virussen op uw website en verkleint de kans dat uw site wordt gehackt.

Het merendeel van de gratis themes bevatten kwaadaardige codes. Premium themes hebben hier veel minder last van, omdat de bouwers continue blijven werken aan de veiligheid en betrouwbaarheid van hun producten. Premium themes zijn vrij van kwaadaardige codes, zeker wanneer u een theme koopt bij een shop met een goede reputatie.

Wilt u toch een gratis theme gebruiken, download deze dan uit de officiële databank van WordPress; WordPress Theme Directory. In deze databank worden alle themes eerst gescreend.

4. Updates

Het is fijn als uw theme “meegroeit” met de laatste nieuwe updates van WordPress. Bij gratis themes komt dit helaas minder vaak voor. Hierdoor kunnen er bepaalde veiligheidsrisico’s optreden. U zou er in dat geval voor kunnen kiezen om te blijven bloggen op een oudere versie van WordPress of u richt uw hele website opnieuw in. Dit gaat veel tijd kosten en is daarom niet aan te raden.

De meeste premium themes worden regelmatig geüpdatet om lekken te dichten en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Premium theme makers moeten hun themes regelmatig updaten om een goede reputatie te behouden. 

5. Ondersteuning

Door uw theme bij gerenommeerde websites te kopen, heeft u meer zekerheid en kunt u terugvallen op de makers van de themes. De voordelen van premium themes zijn dat er goede ondersteuning is door de makers van de themes, er regelmatig nieuwe themes uitkomen en dat de kwaliteit van de themes erg goed is. Ook krijgt u garantie als u een WordPress premium theme koopt.

Een laatste tip

Wanneer u voor een premium theme gaat, kies dan voor reputatie.

In het begin van dit artikel heb ik al verteld dat een theme “premium” is wanneer iemand er een prijskaartje aan hangt. Lees u eerst in! Elk premium theme is voorzien van een commentsectie of supportforum. Daarnaast zijn er vaak reviews te vinden over de theme. Kortom: sommige premium themes zijn net zo “slecht” als gratis themes, kies dus altijd voor een shop met een goede reputatie.