06 85463975 info@gofke.nl

Waarom een blog belangrijk is voor de SEO van uw website

Bloggen heeft veel voordelen voor de SEO van uw webwinkel. In dit blogartikel geef ik u een overzicht van enkele van deze voordelen. Bel ons gerust op voor gratis advies wanneer u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft.

Ranking in Google

Het frequent publiceren van blogartikelen zorgt ervoor dat Google uw website een hogere ranking geeft in de zoekresultaten. Google houdt namelijk van content en al helemaal als dit ook nog eens gedeeld, geliked en geshared wordt.

Websites met blogartikelen die uniek zijn kunnen makkelijker door Google worden gezien als een autoriteit op keywords en daardoor een hogere ranking krijgen.

 

Interne linking

Het kan zijn dat niet iedere blog het super doet op uw website. Dit is geen probleem en ook makkelijk op te lossen. Door interne linking te gebruiken kunt u in uw blog doorverwijzen naar uw webwinkel of andere artikelen. Dit geeft u meer traffic op uw website.

Webshops hebben vaak minder content ivm blog of corporate websites. Dit zorgt ervoor dat uw categorie pagina’s in een webshop vaak gezien worden als duplicate content. Blog artikelen kunnen ervoor zorgen dat u het aantal pagina’s die gezien worden als duplicate content kunt reduceren.

Vaste bezoekers krijgen

Met blog artikelen kunt u de lezer vaak sneller overtuigen om lid te worden van uw nieuwsbrief. Nieuwsbrieven zorgen ervoor dat u meer terugkerende bezoekers krijgt op uw website en dat heeft een positieve invloed op uw SEO ranking.

Met een blog krijgt u niet alleen meer vaste bezoekers, u krijgt ook meer klanten. Mensen vertrouwen u sneller als ze zien dat er dagelijks wat gepost wordt.

Delen

U kunt blogartikelen delen op uw social media pagina’s en in social media groepen, dat zorgt voor extra traffic naar uw website wat weer een positieve invloed heeft op uw ranking.

Heeft u nog vragen of hulp nodig? Bel ons gerust even voor gratis advies op 020 894 3813.

Nieuw in onze blog

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

Bereik ons

Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

+31 6 854 63975

info@webdesign-studenten.nl

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

KANTOORTIJDEN
Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

Laat een Bericht Achter

3 + 1 =