020-894 3813 [email protected]
Selecteer een pagina
 

Squarespace of WordPress?

 

U herkent het vast wel: een eigen bedrijf en hiervoor wilt u een goede website. U zoekt op internet naar de mogelijke opties. Tijdens deze zoektocht komt u veel verschillende opties tegen en waarschijnlijk zo ook de populaire opties WordPress en Squarespace. WordPress en Squarespace zijn een Content Management Systeem (CMS) waarmee heel gemakkelijk een website gemaakt en onderhouden kan worden. Tussen WordPress en Squarespace zitten een aantal verschillen. In dit artikel worden de verschillen tussen WordPress en Squarespace op 5 gebieden gegeven.

Flexibiliteit

 

WordPress is een open source platform. De broncodes zijn makkelijk in te zien en te veranderen. Vrijwel iedereen kan een plugin maken en zelf installeren. Op internet zijn tienduizenden gratis plugins te vinden en gemakkelijk zelf te installeren.

Het nadeel van WordPress, is dat u niet verzekerd bent van hulp wanneer de website een fout heeft, of erger nog, gecrasht is. Daarom is het verstandig om de plugins vooraf te testen en gebruik te maken van reviews. Daarnaast moet de WordPress website continu updaten. Als u een plugin heeft die niet ondersteunt wordt door WordPress, kan data verloren gaan. Maak daarom altijd een back-up.

Al met al is WordPress ideaal voor mensen die graag meer keuze en flexibiliteit willen hebben wat betreft het uiterlijk en functioneren van de website. Met het grote aanbod aan thema’s en plugins, is er vrijwel niets dat WordPress niet kan verwerken.

Squarespace is, in tegenstelling tot WordPress, geen open source platform. Alleen de specialisten van Squarespace zijn verantwoordelijk voor de broncodes. Dit betekent dat het veel makkelijker is om de gegevens in te vullen en bovendien vraagt de website geen onderhoud. Alle websitetools worden door specialisten van Squarespace gemaakt, beheert en regelmatig getest. De kwaliteit is gegarandeerd en de service is optimaal.

Gebruiksgemak

 

Om aan de slag te gaan met een WordPress website, moet u wel technisch ingesteld zijn en kennis hebben van codes. Als u deze kennis niet bezit, is het verstandig om iemand in te huren om de website te laten bouwen en beheren. Als u toch besluit het zelf te doen, moet u bereidt zijn veel tijd te investeren in het bouwen van de website en het bestuderen van codes.

Squarespace is gemakkelijk in te vullen en vraagt geen onderhoud. Heeft u weinig tijd en wilt u binnen een dag de website hebben, dan is Squarespace de juiste keus. Het zijn vooraf gemaakte templates, die u als gebruiker alleen maar hoeft aan te vullen. Squarespace is een drag & drop website builder en is te gebruiken door iedereen, gespecialiseerd of niet.

Support

 

WordPress heeft een groot forum waar gebruikers vragen kunnen stellen. Het kan echter voorkomen dat u laat reactie ontvangt of soms helemaal niet. WordPress is namelijk niet verplicht om uw probleem op te lossen als er een plugin is geïnstalleerd, die door derden is gemaakt. Gelukkig zijn er heel veel video’s en artikelen op het internet te vinden over WordPress en hoe problemen hiermee opgelost kunnen worden.

Squarespace biedt continu hulp in de vorm van live chats, email en user guides. De tools worden door Squarespace zelf gebouwd, dus heeft u de garantie dat elk probleem opgelost wordt. Jammer genoeg is er weinig informatie op internet te vinden over hoe Squarespace nou precies te gebruiken is.

Onderhoud

 

WordPress heeft continu updates, ter verbetering van hun platform en de beveiliging.

Er wordt zelf gekozen of de update uitgevoerd wordt of niet. Let wel op, uw website moet altijd geupdate worden. Gebruikers vergeten dit soms te doen of vinden dat het veel tijd in beslag neemt.

Als u WordPress update, moeten de themes en plugins ook geupdate worden. Omdat iedereen plugins en themes kan maken, moet er rekening gehouden worden met het feit dat de plugin regelmatig geüpdatet wordt.

Squarespace is een gesloten systeem, alle performance en security updates worden door de specialisten gedaan. Alle updates worden eerst getest, voordat het wordt ingezet op uw website. De updates vinden automatisch plaats, u hoeft het niet zelf te doen. Dit is natuurlijk tijdbesparend.

Kosten

 

Als u een kwalitatief goede WordPress website wilt hebben, is het niet gratis. U betaalt voor de hosting, premium theme en domeinnaam. De plugins zijn in principe gratis, maar ook plugins van een goede kwaliteit kosten geld.

Als u niet met WordPress kunt of wilt werken, is het raadzaam dit uit te besteden aan een specialist die de website kan bouwen en beheren, maar ook dit kost weer geld. De doe-het-zelver zal heel veel tijd moeten hebben om de trucjes van WordPress onder de knie te krijgen. Time is money.

Squarescpace biedt 5 pakketten aan, namelijk:

1. Cover page

2. Personal

3. Business

4. Basic store

5. Advanced store

Hoe groter het pakket, des te hoger het bedrag. De pakketten bieden allemaal een drag en drop website building, met designer templates, hosting services en continue support.

Bij Squarespace betaalt u een vast bedrag per maand voor een pakket en niet hoeft apart te kopen of bij te betalen. Echter voor een gevorderde e-commerce store betaalt u wel wat meer.

Kort samengevat: bent u niet technisch aangelegd en heeft u geen weken de tijd? Kies dan voor Squarespace. Bent u technisch aangelegd, nieuwsgierig, leergierig en heeft u veel tijd tot uw beschikking? Kies dan voor WordPress.

 

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

 

 


 

 

 

E-MAILADRES
[email protected]
TELEFOON
020-894 3813 
POSTADRES
Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

 

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

 

KANTOORTIJDEN

 

Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

 

 

9 + 15 =

Belangrijke Pagina's

MAGENTO 2

Magento 2 Diensten

Magento 2 Prijzen

Magento 2 Portfolio

Magento 2 Whitelabel

Magento 2 Blog

Magento 2 Extensie winkel

Magento 2 Porto Demos

WORDPRESS

WordPress Diensten

WordPress Prijzen

WordPress Portfolio

WordPress Blog

Onderhoud

DIVI Theme Demos

DIVI Theme Plugins

WOOCOMMERCE

WooCommerce Diensten

WooCommerce Prijzen

WooCommerce Portfolio

WooCommerce Blog

DIVI Theme Ontwerpen

SOCIAL

Contact

GRAFISCH ONTWERP

Grafische Ontwerp

Logo Ontwerp

Drukwerk Ontwerp

Social Media Ontwerp

Promotie Videos

JURIDISCH

Privacybeleid

FORUM

Magento 2

WordPress

WooCommerce

Graphic ontwerp

OVER ONS

Webshops