Selecteer een pagina

5 Veelvoorkomende WordPress-problemen en hoe we ze voor u kunnen oplossen

WordPress is een krachtig contentmanagementsysteem dat wereldwijd door miljoenen websites wordt gebruikt. Echter, net als elke andere software, is het niet immuun voor problemen. In dit artikel bespreken we 5 veelvoorkomende WordPress-problemen en hoe we deze voor u kunnen oplossen. WordPress is voortdurend in ontwikkeling en verbetering, met regelmatig nieuwe updates en functies die worden uitgebracht. Het bijhouden van deze veranderingen kan echter een uitdaging zijn voor website-eigenaren, daarom is het belangrijk om een betrouwbaar en ervaren team te hebben dat u kan helpen bij het oplossen van eventuele WordPress-problemen die zich kunnen voordoen.

Trage website snelheid:

Slechte kwaliteit hosting service: Als u een shared hosting service gebruikt, overweeg dan om te upgraden naar een VPS of dedicated hosting plan. Een VPS geeft u meer middelen en controle over uw server, terwijl een dedicated server de meeste middelen en aanpassingsmogelijkheden biedt.

Grote afbeeldingsformaten: Comprimeer uw afbeeldingen met behulp van een plugin zoals WP Smush of ShortPixel. U kunt ook lazy loading gebruiken om het laden van afbeeldingen uit te stellen tot ze nodig zijn.

Te veel plugins: Verwijder onnodige plugins en gebruik alleen hoogwaardige, goed gecodeerde plugins. Zorg er ook voor dat u uw plugins up-to-date houdt naar de nieuwste versie.

Slecht geoptimaliseerde code: Optimaliseer de code van uw website door onnodige of opgeblazen code te verwijderen, een caching plugin te gebruiken en uw CSS- en JavaScript-bestanden te minificeren.

Website beveiliging:

Brute force aanvallen: Gebruik een sterk wachtwoord en beperk het aantal inlogpogingen met behulp van een plugin zoals Login Lockdown of Limit Login Attempts.

 Malware-infecties: Gebruik een beveiligingsplugin zoals Wordfence of iThemes Security om uw website te scannen op malware en andere beveiligingsbedreigingen. Maak ook regelmatig een back-up van uw website om gegevensverlies bij een beveiligingsinbreuk te voorkomen.

Verouderde plugins en thema’s: Houd uw plugins en thema’s up-to-date naar de nieuwste versie om ervoor te zorgen dat bekende beveiligingskwetsbaarheden worden gepatcht.

 Zwakke wachtwoorden: Gebruik een sterk wachtwoord en overweeg het gebruik van een wachtwoordbeheerder zoals LastPass of 1Password om unieke wachtwoorden te maken en op te slaan voor elk van uw accounts.

Website downtime:

Serverproblemen: Kies een betrouwbare hosting service met een hoge uptime garantie. U kunt ook een server monitoring service zoals Pingdom of UptimeRobot gebruiken om de uptime van uw website te controleren.

Onderhoud: Plan onderhoudstaken tijdens off-peak uren en informeer uw websitebezoekers van tevoren over de geplande downtime.

Technische problemen: Monitor uw website regelmatig op eventuele problemen en heb een back-up plan in geval van technische problemen.

Gebroken links:

Websiteherstructurering: Gebruik een 301 redirect om eventuele gebroken links naar de juiste pagina te verwijzen.

 Verouderde inhoud: Werk regelmatig de inhoud van uw website bij en verwijder verouderde pagina’s of links.

Menselijke fouten: Controleer regelmatig uw website op gebroken links met behulp van een tool zoals Google Search Console of een gebroken link checker plugin.

SEO-problemen:

Dubbele inhoud: Gebruik canonieke URL’s om de oorspronkelijke bron van de inhoud aan te geven en dubbele inhoudstraffen te voorkomen.

Ontbrekende meta tags: Gebruik een plugin zoals Yoast SEO of All-in-One SEO Pack om meta tags toe te voegen aan de pagina’s en berichten van uw website.

Trage website snelheid: Verbeter de website snelheid door afbeeldingen te optimaliseren, het aantal plugins te verminderen en een caching plugin te gebruiken.

Slechte kwaliteit backlinks: Verwerp eventuele lage kwaliteit backlinks met behulp van Google’s Disavow Tool en focus op het opbouwen van hoogwaardige, relevante backlinks naar uw website. Door deze veelvoorkomende WordPress problemen aan te pakken, kunt u de prestaties, beveiliging en zoekmachine rankings van uw website verbeteren

Nieuw in onze blog