Selecteer een pagina

5 Online Betaalmethodes Voor Jouw Webwinkel

Welke betalingsmethode moet ik mijn klanten via mijn webshop aanbieden? Welke zijn niet alleen goed voor mijn klanten, maar ook voor mij?

Als je momenteel bezig bent een ondernemingsplan te maken, komen deze vragen vast bij je naar boven. Dit artikel kan je helpen een beslissing te nemen over welke betaalmethode je kunt gebruiken. Je moet natuurlijk eerst nagaan wie je doelgroep is en welke betaalmethode zij het liefst hanteren. Mensen gaan niet voor een eenmalige aankoop bij jouw webwinkel een pasje kopen bij iDEAL.

Al heel snel denk je aan onlinebankieren. Ja! Er zijn verschillende soorten kaartmaatschappijen waarmee je een samenwerking kan aangaan.

De bekendste zijn iDEAL en PayPal, maar zijn dit de twee beste? Lees in dit artikel over de 5 beste online betaalmethodes.

 

 

1. iDEAL

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee consumenten kunnen betalen via hun eigen bank. iDEAL is geen zelfstandig elektronisch betaalsysteem, maar een soort samenwerking tussen banken en transactieverwerkers. Ook ABN Amro en de Rabobank werken met iDEAL.

iDEAL werkt niet alleen met banken, maar ook met payment providers. Als je je geld meteen op je rekening wilt, dan werk je met je eigen bank. Let wel op de tarieven. Werk je samen met payment providers, dan beschik je niet meteen over je geld. De kosten zijn wel lager.

Het gebruik van iDEAL is sinds 2010 sterk toegenomen. Het enige dat je klanten nodig hebben is een bankrekening bij een van de deelnemende banken. Betalingen met iDEAL zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

 

2. Creditcard (Visa & Mastercard)

Zowel Visa als Mastercard bieden hun klanten het grote voordeel dat je bijna overal ter wereld veilig kunt betalen.

Een ander voordeel van deze kaarten is dat de aankopen een aantal dagen verzekerd zijn tegen verlies of diefstal. Op deze manier kan je je klanten een beetje zekerheid geven. Als je dit ook kenbaar maakt op je site, wek je vertrouwen op bij klanten. Kleine tip!

De verschillen tussen een Mastercard creditcard en Visa creditcard zitten voornamelijk in de kosten en de service die jij als kaarthouder krijgt. Als je niet weet welke je moet gebruiken, moet je de voorwaarden goed doornemen. Als je deze niet begrijpt, vraag dan om advies.

 

3. PayPal

PayPal is een veelgebruikt betaalmiddel voor webwinkels. Dankzij PayPal kunnen je klanten betalingen doen en ontvangen zonder daarbij hun bankrekening- of creditcardnummer bekend te maken aan jou. Heb je een adult webshop, dan is PayPal een aanrader!

PayPal werkt zelfstandig. Het enige dat je moet doen is via je bankrekening geld storten op je PayPal rekening. Of je kan je PayPal rekening koppelen aan je bankrekening.

 

4. Debitcard

De debitcard kan je net als de creditcard ook gebruiken als een betaalmiddel. Het verschil is dat je zelf geld op je debitcard moet zetten, voordat je het kan gebruiken. Met je debitcard kan je zowel online als offline betalen op alle plaatsen die debitcards accepteren.

Mastercard en Visa verkopen ook debitcards. Jij als winkelier moet het je klant makkelijk maken. Als je de creditcard van Visa accepteert, accepteer dan ook de debitcard van Visa.

 

5. Afterpay

Afterpay, de naam zegt het al, achteraf betalen. Met afterpay biedt je je klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen, zonder dat jij een betalingsrisico loopt. Daarnaast krijgen je klanten een gerust gevoel.

AfterPay neemt de volledige financiële afhandeling, facturatie en het betalingsrisico van je over. Het enige wat je hoeft te doen is een overeenkomst met ze sluiten en vastleggen wat de tarieven zijn voor het afhandelen van orders.

Afterpay is niet echt een middel, net als iDEAL. Het werkt samen met iDEAL en andere bedrijven. Klanten betalen afterpay gewoon met hun iDEAL of PayPal card. Er vindt een periodieke afdracht van de gerealiseerde achteraf betaalde omzet plaats, onafhankelijk of de consument wel of (nog) niet heeft betaald. Nou, dat is toch leuk voor jou als webwinkelier en voor je klant.

 

 

Als laatst geef ik je mee dat de keuze voor een goede betalingsmethode belangrijk is voor zowel beginnende als gevorderde webwinkeliers. Immers, een effectief en overzichtelijk afrekenproces werkt uiteindelijk kostenbesparend. En dat is wat je wilt. De mogelijkheden voor online betalen worden steeds uitgebreider. Overweeg je te kiezen voor een nieuwe of minder gangbare betaalmethode, dan is het raadzaam na te gaan of deze erkend is door De Nederlandsche Bank (DNB).

 

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

 

 


 

 

 

E-MAILADRES
info@webdesign-studenten.nl
TELEFOON
020-894 3813 
POSTADRES
Slotermeerlaan 63
1064 HA – Amsterdam
The Netherlands

 

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

 

KANTOORTIJDEN

 

Van maandag tot vrijdag
09:00 – 15:00 uur

 

 

15 + 2 =