06 85463975 info@gofke.nl

Goedkoop Webshop Promoten

Beeld je het volgende in:

“Je kan lekker cupcakes bakken en wil het verkopen. Je leest een advertentie op Pinterest over het starten van een webshop. Goed, je kiest ervoor om een webwinkel te starten, MAAR je hebt een klein budget. 75 % is bestemd voor webshopmakers, dan heb je nog niet gedacht aan promotie. Hoe verder?”

Je hoeft je daar eigenlijk helemaal geen zorgen om te maken. Je webwinkel kan je al heel goedkoop en zelf gratis promoten.

Hoe kan ik gratis mijn webshop promoten?

  • Statistieken

Koppel de webshop met Google Analytics, het gratis statistiek programma van Google. Dit programma geeft inzicht in wat bezoekers in de webshop doen.

  • Social media

Via social media kun je gratis online reclame maken voor je eigen bedrijf. Het enige dat je hoeft te doen is een account maken en zoveel als mogelijk actief zijn. Enkele social media fronten zijn Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Lanceer regelmatig acties voor je volgers.

  • Linkbuilding

Plaats op zoveel mogelijk websites een link naar je webshop of webwinkel. Hoe meer links hoe meer (kans op) bezoekers. Tevens stijgt hierdoor de populariteit van je webshop in Google, waardoor je webshop op een hogere positie verschijnt. Linkbuilding versterkt je SEO.

  • Nieuwsbrieven

Bouwen een nieuwsbrieflezerbestand op en verstuur deze regelmatig. Zo kan je je ontinu onder de aandacht brengen (en houden).

  • SEO

Zoekmachine marketing is ook belangrijk voor webshops. Seo is nodig om klanten aan te trekken. Blog ook regelmatig op je webshop en maak ook gebruik van keywords.

Tegenwoordig is het maken van een webshop het probleem niet meer. De uitdaging zit in het aan trekken van klanten met een zo klein mogelijk budget. In dit artikel heb ik de online promotie besproken. Er zijn ook offline promotie mogelijkheden. Maak eerst een promotieplan, voor je besluit om een webshop te laten maken. Sta nooit stil, blijft doelen stellen en probeer iedere keer te verbeteren. Dan zal je merken dat jouw webshop steeds meer gaat verkopen!