Selecteer een pagina

Weet u wat u moet doen om web lezers te lokken?

Inderdaad, goede content schrijven! Maar hoe zorgt u er eigenlijk voor dat u überhaupt te vinden bent ?

Link building is allang uit de mode en het is niet de favoriet van Google. De nieuwe hype is social media.

Social media zoals Twitter,Facebook en Instagram zijn de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen binnen de internetmarketing.

In deze blog gaan wij u uitleggen hoe u social media kan gebruiken voor uw webshop.

Waarom zal u social media gebruiken?
Een goede webcontent met uitstekende meta tags is niet meer voldoende om gewaardeerd te worden door Google en andere zoekmachines.

We weten allemaal dat u social media kan inzetten voor branding en klantenbinding. Dit helpt u om meer bezoekers op uw webshop te krijgen. De bekendheid op social media maakt het voor de klant gemakkelijker om iets te bestellen. Er is namelijk een pagina waar ze eerst op kunnen kijken en eventueel andere ervaringen kunnen lezen van vorige klanten. Dit maakt u betrouwbaarder en de drempel minder hoog.
Er is ook een onbewezen reden om social media te gebruiken. Google zou namelijk social media accounts met veel volgers en veel (gedeelde) berichten een hogere ranking geven op Google. Zoals wij al hadden aangegeven, hier is geen bewijs voor maar baat het niet dan schaadt het niet

Hoe moet u social media gebruiken?

Hoe moet u social media gebruiken?Ten eerste is het belangrijk om te weten welke social media platform uw doelgroep gebruikt. Als u vooral voor ouderen klanten producten heeft, hoeft u natuurlijk geen Tik-Tok account aan te maken. Als u liever veilig wilt spelen, is het natuurlijk ook mogelijk om gewoon elk platform te gaan gebruiken.

Dit doet u door een pagina aan te maken. Op deze pagina kunt u meer informatie over uzelf, uw bedrijf en artikelen vertellen. Plaats mooie foto’s,video’s en teksten van uw producten en natuurlijk een link van uw website. Door deze link is het voor de klant gemakkelijk om op uw website te komen en het door te kunnen sturen naar vrienden en familie. Het is namelijk zeer belangrijk dat uw bezoekers uw berichten, en links zullen delen. Hoe meer mensen dit zien, hoe meer bekijks u zal krijgen op uw webshop.

Niet iedereen houdt van lezen. Door video’s te maken over het product, werkwijze van uw bedrijf en van u, krijgt u er een nieuwe doelgroep bij. Door video’s te gebruiken, zult u sneller opvallen bij Google.

Bij verschillende platforms is het ook mogelijk om advertenties te kopen. Hierbij betaald u een bepaald bedrag voor een week, maand of jaar. Ze zijn hier vrij flexibel in waardoor dit een mooie kans is voor kleine bedrijven om te adverteren.

Als mensen vragen hebben, zijn ze eerder geneigd om via een social media platform de vraag te stellen, dan via mail. Door tijdig te reageren, verbetert u de vertrouwensband.

Dus maak zo snel mogelijk een account op Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, Tik-Tok en/of Pinterest. Belangrijk is dat u ook actief moet blijven op deze pagina’s. Houdt uw lezers en volgers bezig met leuke blogs, posts en tweets. Moedig ze aan om uw posts te delen en om ze tevreden te houden. Mond op mond reclame, of tegenwoordig kunnen we beter Social Media reclame zeggen, werken nog steeds het beste.

 

Nieuw in onze blog

20 Rn Om Te Bloggenedene

20 Rn Om Te Bloggenedene

24JUNE, 202120 Redenen om te bloggenNog steeds krijg ik veel verbaasde blikken, wanneer ik mensen vertel dat het hebben van een blog het belangrijkste is voor een bedrijf, website of webwinkel. Door de jaren heen bloggen steeds meer website- eigenaren, webwinkeliers...

Lees meer
CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

Bereik ons

Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

+31 6 854 63975

info@webdesign-studenten.nl

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

KANTOORTIJDEN
Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

Laat een Bericht Achter

4 + 6 =