06 85463975 info@gofke.nl

Het antwoord op de vraag wat het beste platform is voor de bouw van een webwinkel kan best wel ingewikkeld zijn. Het antwoord op de vraag, is dat dit helemaal afhangt van uw situatie als ondernemer.

Magento 2 en WordPress+WooCommerce zijn op dit moment de 2 populairste platformen voor de bouw van webwinkels voor MKB ondernemers. Wij helpen u in dit blogartikel met de vraag welk platform het beste is voor uw bedrijf. Heeft u nog vragen of hulp nodig? Neem gerust telefonisch contact met ons op voor 1 uur gratis advies 020 894 3813.

Uw budget

U kunt natuurlijk niet meer geld uitgeven dan u heeft en Magento 2 is gewoon een stuk duurder in de aanschaf en het onderhoud dan WordPress +WooCommerce. Een basis Magento 2 webshop kunt u bij ons al kopen voor €450,- tot €650,- ex btw. Een basis WooCommerce WordPress webwinkel kunt u kopen vanaf €250,- ex btw. Bij WordPress zijn er veel gratis plugins beschikbaar van een hele goede kwaliteit, bij Magento 2 kosten de meeste extensies €100,- exlusief btw of meer. Hierdoor kost een redelijk uitgebreide WordPress webwinkel €1000 euro exclusief btw en een vergelijkbare Magento 2 webshop al gauw €3000, exclusief btw of meer.

Ook bij de hosting en het onderhoud zijn er grote verschillen. Een WordPress webwinkel doet het vaak al heel goed op een hostingpakket van €10,- tot €20 euro exclusief btw per maand. Bij Magento 2 kost een hostingpakket al gauw €50,- exclusief btw of meer. Bij het technisch onderhoud van uw site heeft u ook dezelfde prijsverschillen.

Wanneer u uw webshop met een klein budget gaat opzetten is de keuze dus heel snel gemaakt. Met WordPress kunt u met een relatief klein budget een hele goede webshop opzetten en technisch onderhouden.

Zelf de site kunnen beheren

Wanneer u zelf geen programmeur bent maar toch zelf het beheer van uw webwinkel in eigen handen wilt hebben, is WordPress ook gewoon de beste oplossing voor u. Op deze manier bent u niet afhankelijk van derden.

Veel WordPress themes, zoals het Divi theme, hebben makkelijke pagina bouwers waarmee u zelf pagina’s kan opzetten, teksten kan schrijven enfoto’s en video’s zelf kan uploaden naar de site zonder een programmeur te hoeven zijn. In tegenstelling tot het content management van een Magento 2 webwinkel, heeft u toch wel een minimum kennisniveau nodig van programmeren. Wanneer u dat niet heeft kan het best wel moeilijk worden om zelf aan uw Magento 2 winkel te werken.

Ook het opnieuw indexeren van nieuw upgeloade productinformatie en productcategorieën vereist een zekere mate van programmeerkennis.

Waar moet u op letten in uw eCommerce platform?

Als u net begint, zou u een paar zaken in gedachte willen houden bij het kiezen van een platform. Deze basisfactoren zijn cruciaal bij het bepalen welke e-commerce oplossing beter zal zijn voor uw bedrijf

 

Overzichtelijke admin interface

WordPress is niet opgezet als een webwinkel. WordPress is opgezet als een blog platform. Hierdoor is het adminpanel van WordPress niet echt logisch. Bij WordPress+WooCommerce ontbreken er ook veel basisfuncties in de standaardinstallatie. Dit betekend dat er veel additionele plugins geinstalleerd moeten worden wat de overzichtelijkheid niet ten goede komt.

Magento 2 is echter met de bedoeling opgezet om eene-commerce platform te zijn. Hierdoor is het admin paneel van Magento 2 overzichtelijker en logischer qua opzet.

 

Stabiliteit en betrouwbaarheid

De basis WordPress installaties zijn vrij stabiel en vereisen niet zoveel onderhoud,maar in een uitgebreide WordPress webwinkel worden er al snel meer dan 50 plugins toegevoegd aan de basis installatie. Hierdoor worden WordPress webshops onderhoudsintensief en onstabiel.

Een WordPress shop met een groot aantal plugins geeft vaker problemen in vergelijking met een Magento 2 webwinkel. Ondernemers die de betrouwbaarheid van hun website belangrijk vinden kunnen het beste voor Magento 2 kiezen.

 

Functie beschikbaarheid

De beschikbaarheid en het functioneren van complexe functies, werkt gewoon stukken beter in Magento 2. Dit is dan ook de reden dat grotere ondernemingen gebruik maken van het Magento 2 platform.

Het Magento 2 platform geeft enorm veel flexibiliteit bij het opzetten van complexe taal configuraties en bij het opzetten van meerdere storeviews voor een webwinkel. Ondernemers die online verkopen in meerdere landen met meerdere talen, verzendkosten en BTW tarieven kunnen het beste voor Magento 2 kiezen.

 

Conclusie

Ons advies, wanneer u een klein budget heeft t of een simpele webwinkel wilt dan is WordPress heel geschikt voor het opzetten van een online shop.

Wanneer u een bedrijf bent met een groot productassortiment of in meerdere landen met meerdere taalkeuzes gaat verkopen kunt u het beste kiezen voor Magento 2.

Magento 2 is gewoon een stuk beter en professioneler en ook zeker de extra kosten waard.

 

Nieuw in onze blog

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

Bereik ons

Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

+31 6 854 63975

info@webdesign-studenten.nl

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

KANTOORTIJDEN
Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

Laat een Bericht Achter

4 + 12 =