06 85463975 info@gofke.nl

WordPress or Magento Webshop?

Ja je lacht nu wel zeker, omdat je al deze stappen hebt doorlopen. En je denkt nu echt dat je ready bent om je webwinkel te bouwen. Zoals altijd is er een maar. Heb je wel nagedacht of je een WordPress of Magento webshop wil.

Je hebt een aantal mogelijkheden wat betreft webshop software. WooCommerce (WordPress) is populair, maar Magento nog populairder. De keuze is hard. I know it. Ik zal je uitleggen welk platform het meest geschikt is voor jouw situatie.

Wat is WordPress webshop?

Ik hoef je meer niet te vertellen over een WordPress website. Ook het maken van een WordPress webwinkel is mogelijk en even makkelijk als de websites. Het is heel eenvoudig en makkelijk te begrijpen is. De webwinkels- en sites zijn open-source.
WordPress is van zichzelf niet geschikt om een webwinkel mee te beginnen. Maar met de juiste plugins kan er eenvoudig een webshop gestart worden. WordPress kan worden uitgebreid met een aantal ecommerce plugins zoals WP eCommerce en WooCommerce.

Wat is Magento webshop?

Magento is opgericht 2008, ze richten zich puur en alleen op e-commerce (het verkopen van producten door middel van een webshop). Het is de populairste webshop systeem van dit moment. En is net als WordPress een open-source CMS. Magento biedt aan jou als webwinkelier volledige controle over het design, inhoud en functionaliteit van je webshop. Met de hulp van modules kan je Magento uitbreiden naar een systeem op maat. Door een simpele regel code wordt een complete module of extensie in- of uitgeschakeld. Hierdoor wordt alleen hetgeen aangemaakt dat echt nodig is. Zo bevorder je de snelheid van je webwinkel.

Wanneer kies je magento?

Magento is vooral geschikt voor middel tot grote webwinkel met een groot aanbod. Magento heeft de voorkeur boven WordPress wanneer je:

  • Bereid bent te investeren in je webwinkel.
  • Meer verkopen wilt halen uit je webshops.
  • Complexe producten verkoopt, die een bepaalde structuur vereisen. Magento heeft gewoon meer functionaliteiten, waarmee je de job kan afronden.
  • Een boekhoudprogramma wilt koppelen aan je webshop.
  • Meer keuzes wilt in extensies. Er zijn gratis en betaalbare extensies beschikbaar.

Wanneer kies je WordPress?

WordPress heeft de voorkeur wanneer je:

  • (relatief) eenvoudige en weinig producten aan de man biedt. Denk maar aan kleren en schoenen.
  • Een kleine webshop met een beperkt budget wilt starten.
  • In je webshop de nadruk wilt leggen op content.

Geen keuze: Magento en WordPress samenvoegen

Het is mogelijk dat je een Magento element -bijvoorbeeld het winkelmandje – in de sidebar van je WordPress blog laten zien. Of je kan met WordPress een blog beheren in Magento.

Een van de beste methodes om je webshop SEO te verbeteren is het schrijven van goede content, dat doe je door te bloggen. Magento is een e-commerce systeem,en heeft geen blog functionaliteit. WordPress daarentegen is gespecialiseerd in bloggen. Ze zijn makkelijk samen te voegen omdat er voor zowel Magento als WordPress plugins zijn, die het mogelijk maken elkaars krachten te gebruiken.

Ik snap dat de keuze hard is. Als je bereid bent voldoende plugins te installeren, kan je WordPress tot het niveau van Magento brengen. Je kan dan bijna alles wat je met Magento zou kunnen. Denk maar aan WordPress in Magento of Magento in WordPress. Leuk toch!