06 85463975 info@gofke.nl

2021 | Hoe maak ik afbeeldingen SEO vriendelijk in WordPress

Eigenaren van websites die pas beginnen met SEO vergeten vaak hun multimedia content (foto’s, video filmpjes, audio, etc). Richt u niet alleen op de optimalisatie van uw teksten, richt uw aandacht ook op uw multimedia content. Daar kan u heel veel profijt uit halen.

Hieronder som ik enkele tips voor u op om uw afbeeldingen SEO vriendelijk te maken.

    1. Alt-tag

Een alt-tag is de beschrijving van een afbeelding, oftewel de titel. Met behulp van deze tag zijn afbeeldingen goed vindbaar in Google.

Alt tag voor onderstaande afbeelding: <img src=”baby-crying.jpg” alt=”Baby Crying” /

 

calm_a_crying_newborn_baby_to_sleep_at_night

 

    1. Afbeeldingsgrootte

Hoe groter de afbeelding, des te hoger de kwaliteit. Als een website traag is, komt dat vaak door te grote afbeeldingen. Lezers houden daar niet van omdat ze maar weinig geduld hebben, als dit vaak voorkomt kan u dus klanten verliezen.

Een foto verkleinen voor uw website is daarom aan te raden. Verklein uw afbeeldingen zelf. Laat de browser het niet doen voor u. De kwaliteit kan dan namelijk achteruit gaan. Met gratis tools als Google + Photos Editor en Image Optimizer kan u de afbeelding verkleinen, zonder de kwaliteit te verslechteren.

    1. De bestandsnaam

Aan de bestandsnaam kan Google de afbeeldingen makkelijk lezen. Zorg ervoor dat de bestandsnaam betekenisvol is. Gebruik maximaal 4 woorden en keywords die voorkomen in de bestandsnaam.

Zie het voorbeeld hieronder. De keywords van de afbeeldingen komen voor in de bestandsnaam.

    1. Bijschriften

Waar nodig is kan u gebruik maken van bijschriften. Deze zijn te vinden aan de onderkant van de afbeeldingen.. Na de titel gelezen te hebben, kijken de lezers ook naar de beschrijving van de afbeeldingen, deze worden namelijk gebruikt om de dialoog tussen lezers en de afbeelding te beschrijven. Met een goede bijschrift kan u de bezoekers ook geïnteresseerd maken om de hele tekst te lezen.

Ik zal wel verklappen dat deze tag niet veel invloed heeft op Google, maar wel op bezoekers

Het zou jammer zijn wanneer u veel tijd heeft besteed aan het maken van goede content en vergeet de afbeeldingen te optimaliseren. Als u rekening houdt met deze tips, heeft u  binnen een paar minuten uw  afbeeldingen geoptimaliseerd en de ranking van uw site verhoogt.