020-894 3813 [email protected]
Selecteer een pagina

Afbeeldingen SEO Vriendelijk Maken

Heb jij je content al geoptimaliseerd? Vergeet je afbeeldingen ook niet te optimaliseren. SEO (Search Engine Optimization) heeft niet alleen betrekking op content, maar ook op afbeeldingen, video’s, foto’s en geluidsfragmenten. Wanneer deze geoptimaliseerd zijn krijgen zij een hoge ranking in Google waardoor je meer bezoekers krijgt op je website.

Beheerders van websites die pas beginnen met seo vergeten vaak hun multimedia content (foto’s, video filmpjes, audio, etc). Richt je niet alleen op de optimalisatie van je teksten, richt je aandacht ook op je multimedia content. Daar kan je heel veel profijt uit halen.

Hieronder som ik enkele tips voor je op om je afbeeldingen SEO vriendelijk te maken.

    1. Alt-tag

Een alt-tag is de beschrijving van een afbeelding, oftewel de titel. Met behulp van deze tag zijn afbeeldingen goed vindbaar in Google.

Alt tag voor onderstaande afbeelding: <img src=”baby-crying.jpg” alt=”Baby Crying” />

 

calm_a_crying_newborn_baby_to_sleep_at_night

 

    1. Afbeeldingsgrootte

Hoe groter de afbeelding, des te hoger de kwaliteit. Maar grote afbeeldingen laden traag. Zo kan je klanten verliezen, want veel lezers hebben maar weinig geduld.

Een foto verkleinen voor je website is daarom aan te raden. Verklein je afbeeldingen zelf. Laat de browser het niet doen voor je. De kwaliteit kan dan achteruit gaan. Met gratis tools als Google + Photos Editor en Image Optimizer kan je de afbeelding verkleinen, zonder de kwaliteit te verslechteren.

    1. De bestandsnaam

Aan de bestandsnaam kan Google de afbeeldingen makkelijk lezen. Zorg ervoor dat de bestandsnaam betekenisvol is. Gebruik maximaal 4 woorden en keywords die voorkomen in de bestandsnaam.

Zie het voorbeeld hieronder. De keywords van de afbeeldingen komen voor in de bestandsnaam.

file-name-urlseo

    1. Captions

Je afbeeldingen moet je altijd voorzien van een omschrijving. De caption kan je zien aan de onderkant van de afbeelding. Ik zal wel verklappen dat deze tag niet veel invloed heeft op Google, maar wel op bezoekers. En een gebruiksvriendelijke website is ook SEO vriendelijk.

Na de titel gelezen te hebben, kijken de lezers ook naar de beschrijving van de afbeeldingen. Captions worden gebruikt om de dialoog tussen lezers en de afbeelding te beschrijven.

Het zou jammer zijn wanneer je veel tijd hebt besteed om een goede content in elkaar te zetten, maar je vergeet de afbeeldingen te optimaliseren. Als je rekening houdt met deze tips, heb je binnen een paar minuten je afbeeldingen geoptimaliseerd en de ranking van je site verhoogt.

 

 

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

 

 


 

 

 

E-MAILADRES
[email protected]
TELEFOON
020-894 3813 
POSTADRES
Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

 

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

 

KANTOORTIJDEN

 

Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

 

 

3 + 6 =

Belangrijke Pagina's

MAGENTO 2

Magento 2 Diensten

Magento 2 Prijzen

Magento 2 Portfolio

Magento 2 Whitelabel

Magento 2 Blog

Magento 2 Extensie winkel

Magento 2 Porto Demos

WORDPRESS

WordPress Diensten

WordPress Prijzen

WordPress Portfolio

WordPress Blog

Onderhoud

DIVI Theme Demos

DIVI Theme Plugins

WOOCOMMERCE

WooCommerce Diensten

WooCommerce Prijzen

WooCommerce Portfolio

WooCommerce Blog

DIVI Theme Ontwerpen

SOCIAL

Contact

GRAFISCH ONTWERP

Grafische Ontwerp

Logo Ontwerp

Drukwerk Ontwerp

Social Media Ontwerp

Promotie Videos

JURIDISCH

Privacybeleid

FORUM

Magento 2

WordPress

WooCommerce

Graphic ontwerp

OVER ONS

Webshops