06 85463975 info@gofke.nl

Magento 1 vs Magento 2

Wat is het verschil voor jou als webshop eigenaar

Magento is een populaire platform voor e-commerce websites. Er zijn echter twee versies: Magento 1 en Magento 2. Maar wat is het verschil en waarom zou je kiezen voor één van de twee?

Magento 1 is de oudere versie en is sinds 2008 beschikbaar. Het biedt veel functionaliteiten voor webshops, maar heeft enkele nadelen, zoals een tragere laadtijd en beperkte mobiele compatibiliteit.

Magento 2, uitgebracht in 2015, is een verbeterde versie van Magento 1. Het biedt een snellere laadtijd, verbeterde gebruikerservaring op mobiele apparaten en meer flexibiliteit in de code. Het biedt ook nieuwe mogelijkheden, zoals geavanceerde rapportages en een verbeterde beheeromgeving.

Magento 2 heeft specifieke hostingvereisten waaronder ondersteuning voor Elasticsearch, wat meer kosten kan opleveren in vergelijking met Magento 1. Daarnaast vereist Magento 2 ook een krachtigere serverconfiguratie om optimaal te kunnen functioneren, wat ook extra kosten met zich mee kan brengen. Dit betekent dat de kosten voor hosting van Magento 2 in vergelijking met Magento 1 hoger kunnen uitvallen. Het is belangrijk om deze extra kosten in overweging te nemen bij de beslissing om over te stappen naar Magento 2. Het is raadzaam om te overleggen met een hostingprovider en een specialist in e-commerce en Magento om ervoor te zorgen dat je een geschikte en betaalbare oplossing krijgt die aan al je vereisten voldoet.

Het admin-paneel van Magento 2 is anders dan het admin-paneel van Magento 1, wat betekent dat een ervaren Magento 1-beheerder extra tijd en kennis nodig heeft om met Magento 2 te werken. Bovendien heeft Magento 2 automatische indexering, wat betekent dat productinformatie-wijzigingen en andere wijzigingen vaak niet zichtbaar zijn zonder handmatige indexering. Hierdoor moeten beheerders bekend zijn met deze indexering en weten hoe ze dit kunnen uitvoeren.

Ondanks deze extra uitdagingen, biedt de verbeterde beheeromgeving van Magento 2 ook veel voordelen, zoals verbeterde rapportages en een verbeterde gebruikersinterface. Beheerders moeten bereid zijn om tijd en moeite te investeren in het leren werken met het nieuwe admin-paneel en de extra functionaliteiten van Magento 2 om het maximale uit het platform te halen.

Kortom, als je overweegt om over te stappen naar Magento 2, is het belangrijk om rekening te houden met de veranderingen in het admin-paneel en de extra vereisten voor indexering. Overleg hierover met een specialist in e-commerce en Magento om te bepalen of Magento 2 de beste keuze is voor jouw webshop en bedrijf.

Nieuw in onze blog

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

Bereik ons

Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

+31 6 854 63975

info@webdesign-studenten.nl

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

KANTOORTIJDEN
Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

Laat een Bericht Achter

12 + 13 =