020-894 3813 [email protected]
Selecteer een pagina

Wat Is Meta informatie voor Google

Hoe komt uw pagina hoog te staan in de ranking van Google?

Het belang voor de daadwerkelijke positie in Google lijkt wellicht iets te verminderen, toch kunt u nog goed gebruik maken van uw Meta description om bezoekers naar uw pagina te lokken.

De auteur van een webpagina kan met behulp van meta-tags aangeven wat de relevante sleutelwoorden zijn voor zijn pagina’s. De meta tags zijn verborgen voor internetters: ze staan niet op de schermpagina, maar gaan over de pagina.

Hieronder geef ik een overzicht van de meest gebruikte meta-tags en waar ze voor dienen:

1. Title tag

De title tag bepaalt de naam van een webpagina. De title tag van een pagina is vooral zichtbaar in Google en andere browsers. Beperk de lengte tot 66 karakters en vergeet het kernwoord niet.

Voorbeeld: <title>website maken</title>

 

2. De description tag

Met behulp van de description tag kan Google de juiste informatie aan de gebruiker  tonen. De description tag telt niet mee in de ranking, maar zorgt er wel voor dat internetters uitgenodigd worden om door te klikken. Zet in de description tag een korte samenvatting over uw pagina met 150-200 karakters.

 

Als een pagina geen description tag heeft, toont Google meestal zinsfragmenten van de pagina die de zoekterm van de gebruiker bevatten.

Voorbeeld: <meta name=”description” content=” Zet hier een korte omschrijving van uw pagina neer en maak deze zo aantrekkelijk mogelijk. De lezer die deze omschrijving leest, kunt u hiermee aanmoedigen om door te klikken.” />

 

3. Keywords tag

Keywords speelden vroeger een rol bij het bepalen van de rangorde in een zoeksysteem. De mensen die dit systeem al doorhadden, maakten er misbruik van. Stel, uw blog gaat over cupcakes bakken, terwijl u trefwoorden gebruikt over Beyoncé’s sexy dans. Dit is allemaal misleiding en is strafbaar. Mensen gebruikten heel veel trefwoorden, relevant of niet. Feit was dat ze gevonden moesten worden door zoekmachines.

Het is daarom nu niet verplicht om keywords te geven, want Google scant de inhoud om te weten waarover de tekst gaat. Ze tellen niet mee in de ranking, maar worden wel gebruikt  om misbruik op te sporen. Tip: gebruik maximaal 5 woorden, gescheiden door een komma.

Voorbeeld: <meta name=”keyword” content=”eigen website, eigen website maken, website bouwen” />

 

4. De robots tag

Deze meta tags beheren de mogelijkheid die zoekmachines hebben om uw site op te nemen in hun database of om dit niet te doen (index of noindex). Met deze tags kunt u ook aangeven of de zoekmachine de links op uw pagina mag volgen naar andere pagina’s (follow of nofollow).

Voorbeeld: <meta name=”robots” content=”noindex,nofollow” />

 

5. De viewport tag

Tegenwoordig kunt u met uw smartphone alle pagina’s op het internet bezichtigen. Dit wordt allemaal geregeld door de viewport tag. Deze tag zorgt ervoor dat smartphones met een hoge resolutie toch de mobiele versie van een site laten zien en het bepaalt de leesbaarheid van uw site.

Voorbeeld: <meta name=”viewport” content=”initial-scale=1.0, width=device-width” />

 

6. De content-type tag

De content-type tag definieert het type inhoud van de pagina. Hoewel veel talen gebruikmaken van hetzelfde alfabet, is het soms nodig om te specificeren welk alfabet u op uw website gebruikt. Met deze tag kunt u dus aangeven in welk karakterset uw pagina is opgeslagen. Onthoud! De karakterset van de pagina en de browser waarop de pagina is opgeslagen moeten hetzelfde zijn. De twee karaktersets die voor de html-editor het belangrijkst zijn, zijn ISO-8859-1 en UTF-8.

Voorbeeld: De content-type tag ziet er zo uit: <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-8″ />

 

7. De author tag

Bezoekers willen vaak weten wie de schrijver is van een pagina. Dit kunt u laten zien middels de author tag.

Voorbeeld: <meta name=”author” content=”Uw naam” />

 

8. De copyright tag

Hoe maakt u duidelijk dat de afbeeldingen en teksten op uw website veilig en iemands eigendom zijn? Dat doet u met de zogenaamde copyright tag.

Voorbeeld: <meta name=”copyright” content=”© Mijn-eigen-website.nl” />

 

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

 

 


 

 

 

E-MAILADRES
[email protected]
TELEFOON
020-894 3813 
POSTADRES
Wijsgeerbaan 20
1315 LH – Almere
Nederland

 

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

 

KANTOORTIJDEN

 

Van maandag tot vrijdag
09:00 – 15:00 uur

 

 

7 + 9 =

Belangrijke Pagina's

MAGENTO 2

Magento 2 Diensten

Magento 2 Prijzen

Magento 2 Portfolio

Magento 2 Whitelabel

Magento 2 Blog

Magento 2 Extensie winkel

Magento 2 Porto Demos

Goedkope Webmasters

Magento 2 Webmaster

Project Management

WORDPRESS

WordPress Diensten

WordPress Prijzen

WordPress Portfolio

WordPress Blog

Onderhoud

DIVI Theme Demos

DIVI Theme Plugins

Cursussen

Cursussen

WOOCOMMERCE

WooCommerce Diensten

WooCommerce Prijzen

WooCommerce Portfolio

WooCommerce Blog

DIVI Theme Ontwerpen

SOCIAL

Contact

GRAFISCH ONTWERP

Grafische Ontwerp

Logo Ontwerp

Drukwerk Ontwerp

Social Media Ontwerp

Promotie Videos

JURIDISCH

Privacybeleid

FORUM

Magento 2

WordPress

WooCommerce

Graphic ontwerp

OVER ONS

Webshops

Over ons