06 85463975 info@gofke.nl

5 Online betaalmethodes voor uw webwinkel

Als u momenteel bezig bent met een ondernemingsplan, komt deze vraag vast bij u naar boven. Dit artikel kan u helpen een beslissing te nemen over welke betaalmethode u kunt gebruiken. U moet natuurlijk eerst nagaan wie uw doelgroep is en welke betaalmethode zij het liefst hanteren.

In dit artikel vertellen wij de 5 meest gebruikte betalingsmogelijkheden.

1. iDEAL

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee consumenten vooraf kunnen betalen via hun eigen bank. iDEAL is geen zelfstandig elektronisch betaalsysteem, maar een soort samenwerking tussen banken en transactieverwerkers. Veel Nederlandse bankenwerken onder andere met iDEAL.

iDEAL werkt niet alleen met banken, maar ook met payment providers. Als u uw geld meteen op uw rekening wilt, dan kunt u het beste met uw eigen bank werken. Houdt hierbij wel rekening met de tarieven. Werkt u samen met payment providers, dan beschikt u niet meteen over uw geld. De kosten zijn dan wel wat lager.

Het gebruik van iDEAL is sinds 2010 sterk toegenomen. Het enige dat uw klanten nodig hebben is een bankrekening bij een van de deelnemende banken. Betalingen met iDEAL zijn 100% gegarandeerd en kunnen niet eenzijdig worden teruggedraaid.

 

2. Creditcard (Visa & Mastercard)

Zowel Visa als Mastercard bieden hun klanten het grote voordeel dat ze bijna overal ter wereld veilig kunt betalen.

Een andere voordeel van deze kaarten is dat de aankopen een aantal dagen verzekerd zijn tegen verlies of diefstal. Op deze manier kunt u uw klanten een beetje zekerheid geven. Als u dit ook kenbaar maakt op uw site, wekt u de vertrouwen op bij uw klanten. Kleine tip!

De verschillen tussen een Mastercard en Visa creditcard zitten voornamelijk in de kosten en de service die u als kaarthouder krijgt. Als u niet weet welke u moet gebruiken, moet u de voorwaarden goed doornemen. Als u deze niet begrijpt, vraag dan om advies.

3. PayPal

PayPal is een veelgebruikt betaalmiddel voor webwinkels. Dankzij PayPal kunnen uw klanten betalingen doen en ontvangen zonder daarbij hun bankrekening- of creditcardnummer bekend te maken aan u. Als u een adult webshop heeft, is PayPal zeker een aanrader!

PayPal werkt zelfstandig. Het enige dat moet doen is via uw bankrekening geld storten op u PayPal rekening of u kan uw PayPal rekening koppelen aan uw bankrekening.

 

4. Debitcard

De debitcard kan u j net zoals de creditcard ook gebruiken als een betaalmiddel. Het verschil is dat u zelf geld op uw debitcard moet zetten, voordat u het kan gebruiken. Met uw debitcard kan u zowel online als offline betalen op alle plaatsen die debit cards accepteren.

Mastercard en Visa verkopen ook debit cards. U als winkelier moet het de klant makkelijk maken. Als u de creditcard van Visa accepteert, accepteer dan ook de debitcard van Visa.

 

5. Afterpay

Afterpay, de naam zegt het al, achteraf betalen. Met afterpay biedt u uw klanten de mogelijkheid om achteraf te betalen, zonder dat u een betalingsrisico loopt. Daarnaast krijgen uw klanten een gerust gevoel. Ze kunnen namelijk eerst het product bekijken,uitproberen en daarna betalen wat ze willen houden.

AfterPay neemt de volledige financiële afhandeling, facturatie en het betalingsrisico van u over. Het enige wat u hoeft te doen is een overeenkomst met ze sluiten en vastleggen wat de tarieven zijn voor het afhandelen van orders.

Afterpay is te vergelijken als iDEAL, ze gaan een samenwerking aan met verschillende banken en transactieverwerkers Ze werkensamen met iDEAL en andere bedrijven. Klanten betalen afterpay met hun iDEAL of PayPal card nadat ze de bestelling hebben ontvangen. Er vindt een periodieke afdracht van de gerealiseerde achteraf betaalde omzet plaats, onafhankelijk of de consument wel of (nog) niet heeft betaald. Nou, dat is toch leuk voor u als webwinkelier en voor uw klant.

 

Als laatst geef ik u mee dat de keuze voor een goede betalingsmethode belangrijk is voor zowel beginnende als gevorderde webwinkeliers. Immers, een effectief en overzichtelijk afrekenproces werkt uiteindelijk kostenbesparend. En dat is wat u wilt. De mogelijkheden voor online betalen worden steeds uitgebreider. Overweegt u te kiezen voor een nieuwe of minder gangbare betaalmethode, dan is het raadzaam na te gaan of deze erkend is door De Nederlandsche Bank (DNB).

 

 

Nieuw in onze blog