Selecteer een pagina

Hoe maak ik mijn blogpost zoekmachine vriendelijk -10 TIPS

Wat is een goede blog? Een goede blog wordt veel gelezen en is zoekmachine vriendelijk. Iedereen kan blogs schrijven die interessant zijn voor het juiste publiek.
Lees verder als je wilt weten hoe je succesvolle blogposts schrijft die hoog scoren in de zoekmachine Google.
1. Denk na voor je gaat bloggen!
Voordat je begint, ga je eerst op zoek naar een uniek idee voor je blogpost. Stel jezelf de volgende vragen:

Wat is het onderwerp?
Wie is mijn doelgroep?
Wat wil ik bereiken met mijn blog?
Wat moeten lezers doen na het lezen?

Ga pas verder als je de antwoorden op de vragen hebt.

2. Werk met structuur
Een goed onderwerp voor je blogpost is belangrijk, maar de structuur van je blogpost helpt je ook om meer bezoekers op je website te krijgen. Zonder een duidelijke structuur, heb je geen goede blogpost.
Begin eerst met een korte inleiding, vervolgens de inhoud en al laatst de conclusie. Je kan ook de piramide structuur hanteren. De piramide structuur houdt in dat je begint met de conclusie.

3. Gebruik paragrafen
Nu je de structuur van je blog hebt, kun je de alinea’s in gaan vullen.
Verzin een pakkende titel: origineel, informatief en kort. Probeer de inhoud in kleine paragrafen op te delen. Gebruik per alinea 1 onderwerp.

4. Gebruik kopteksten (headings)
Heading tags, ook wel kopteksten in WordPress genoemd, geven koppen en tussenkoppen extra waarde mee. Dit is een erg waardevolle WordPress SEO optie. Je kunt een goede website zien als een boek dat is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken (sub headings) die bestaan uit meerdere pagina’s. Google moet jouw boek (website) goed kunnen lezen. Je kunt Google hiermee helpen door te zorgen voor een goede indeling (websitestructuur).

5. Gebruik signaalwoorden
Signaalwoorden maken het de lezer mogelijk om een tekst selectief te lezen. Met signaalwoorden help je de lezer je blog te scannen. Enkele signaalwoorden zijn “ten eerste”, “ ten tweede”, “ten slotte”, “goedkoop” en “gratis”. De signaalwoorden zijn zeer belangrijk om je tekst te structureren.

6. Review
Laat anderen je blog lezen. Vraag aan diegene of ze de boodschap van de blog begrijpen. Verbeter typefouten en slecht geformuleerde zinnen.

7. Gebruik minimaal 300 en maximaal 700 woorden
Zorg ervoor dat je artikelen bestaan uit 300 tot 700 woorden. Houd als algemene regel aan dat je er voor zorgt dat je tekst voor ongeveer 1 tot 2 procent uit zoektermen bestaat. In een tekst van 300 woorden, moet je de zoektermen dus 3 tot 6 keer gebruiken.

8. Interne linkbuilding
Verwijs in je blog naar vorige artikelen. Interne linkbuilding helpen je bezoekers met het navigeren op je website. Verder zorgt het voor een SEO-vriendelijke structuur binnen je website en het verhoogd de ranking in Google.

9. Post regelmatig
Als je regelmatig blogs post op je website, laat je Google weten dat je website nog actief is.

10. Gebruik Yoast SEO plugin
Met behulp van deze plugin kan je je website optimaliseren voor Google. Het mooie van deze plugin is, dat je echt kunt zien hoe goed jouw pagina scoort voor de door jou opgegeven focus zoekterm. Je ziet dan een uitgebreide pagina analyse met punten waarop je goed en minder goed scoort. Als je blog SEO vriendelijk is krijg je groen licht van Yoast. Bij rood licht zijn er nog punten die je kan verbeteren. De Plugin laat je ook zien hoe je de punten die je nog niet groen zijn, wel groen kunt krijgen. Laat je echter niet te veel leiden door het groene licht. Als je hier te veel op focust, loop je risico op over optimalisatie. Het belangrijkste is om je te focussen op het schrijven van een blogpost met kwaliteit.

Met deze schrijftips maak je een vliegende start en blijf je gemotiveerd om te bloggen.

 

CONTACT!

Wilt u onze diensten gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag bij het opzetten van een nieuwe website of webshop, onderhoud en promotie.

 

 


 

 

 

E-MAILADRES
info@webdesign-studenten.nl
TELEFOON
020-894 3813 
POSTADRES
Wijsgeerbaan 20
1315 LH - Almere
Nederland

 

BTW # NL135018468B02
KVK # 73810169

 

KANTOORTIJDEN

 

Van maandag tot vrijdag
09:00 - 15:00 uur

 

 

12 + 3 =

Belangrijke Pagina's

MAGENTO 2

Magento 2 Diensten

Magento 2 Prijzen

Magento 2 Portfolio

Magento 2 Whitelabel

Magento 2 Blog

Magento 2 Extensie winkel

Magento 2 Porto Demos

WORDPRESS

WordPress Diensten

WordPress Prijzen

WordPress Portfolio

WordPress Blog

Onderhoud

DIVI Theme Demos

DIVI Theme Plugins

WOOCOMMERCE

WooCommerce Diensten

WooCommerce Prijzen

WooCommerce Portfolio

WooCommerce Blog

DIVI Theme Ontwerpen

SOCIAL

Contact

GRAFISCH ONTWERP

Grafische Ontwerp

Logo Ontwerp

Drukwerk Ontwerp

Social Media Ontwerp

Promotie Videos

JURIDISCH

Privacybeleid

FORUM

Magento 2

WordPress

WooCommerce

Graphic ontwerp

OVER ONS

Webshops