06 85463975 info@gofke.nl

Hoe maak ik mijn blogpost zoekmachine vriendelijk -10 TIPS

Wat is een goed zakelijke blogartikel? Wanneer u aan de blogartikelen werkt van uw website is het heel belangrijk om onderscheid te maken tussen zakelijke en recreatieve blog artikelen. Een blogartikel voor een reis of een mommyblog heeft andere doeleinden wanneer u die vergelijkt met een blogartikel van een advocaat of een administratiekantoor.

In dit blogartikel richten wij ons op het verbeteren van zakelijke blog artikelen. Blogartikelen dus voor ondernemers. Zoekmachine optimalisatie in 2021 betekent niet dat u heel krampachtig hetzelfde woord in uw artikelen moet herhalen. Maar wanneer u op de volgende punten let kunt u wel meer bezoekers op uw website krijgen.

1. Denk even goed na over het doel dat u wilt bereiken wanneer u een blogartikel gaat schrijven

Wilt u graag meer bezoekers krijgen op uw website? Denk dan even na over een probleem of een behoefte waar veel van uw potentiële klanten mee geconfronteerd worden. Doe indien nodig nog wat extra onderzoek, zodat u goed advies kunt geven in uw blog artikel.

Uw lezers zijn op zoek naar informatie die zij belangrijk vinden. Het is daarom van belang dat u dit dan ook kan geven.

2. Schrijf met structuur

Een goed onderwerp voor uw blogpost is belangrijk, net zo als de structuur ervan. Het helpt u om meer bezoekers op uw website te krijgen. Zonder een duidelijke structuur, heeft u geen goede blogpost.
Begin eerst met een korte inleiding, vervolgens de inhoud en als laatste de conclusie. U kan ook de piramide structuur hanteren. Hiermee begint u met de conclusie.

3. Gebruik paragrafen

Nu u de structuur van uw blog hebt, kunt u de alinea’s in gaan vullen.
Verzin een pakkende titel: origineel, informatief en kort. Probeer de inhoud in kleine paragrafen op te delen. Gebruik per alinea één onderwerp.

4. Gebruik kopteksten (headings)

Heading tags, ook wel kopteksten in WordPress genoemd, geven koppen en tussenkoppen extra waarde mee. Dit is een erg waardevolle WordPress SEO optie. U kunt een goede website zien als een boek dat is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken (sub onderwerpen) die bestaan uit meerdere pagina’s. Google moet jouw boek (website) goed kunnen lezen. U kunt Google hiermee helpen door te zorgen voor een goede indeling (websitestructuur).

5. Gebruik signaalwoorden

Signaalwoorden maken het de lezer mogelijk om een tekst selectief te lezen. Met signaalwoorden helpt u de lezer uw blog te scannen. Enkele signaalwoorden zijn “ten eerste”, “ ten tweede”, “ten slotte”, “goedkoop” en “gratis”. De signaalwoorden zijn zeer belangrijk om uw tekst te structureren.

6. Review

Laat anderen uw blog lezen. Vraag aan diegene of ze de boodschap van de blog begrijpen. Verbeter typefouten en slecht geformuleerde zinnen.

7. Aantal woorden

Het is per blog verschillend hoeveel woorden u zal gaan gebruiken. U moet hierbij rekening houden met wat u de lezer graag wilt vertellen en of er eventueel een vervolg voor kan zijn. Zo kan het zijn dat de ene blog 300 woorden heeft en een andere 800. Zolang u er zeker van bent dat u niet te veel herhaalt of te veel in detail gaat schrijven, zal de lezer geïnteresseerd blijven.

8. Interne linkbuilding

Verwijs in uw blog naar vorige artikelen. Interne verwijzingen helpen uw bezoekers met het navigeren op uw website. Verder zorgt het voor een SEO-vriendelijke structuur en het verhoogd de ranking in Google.

9. Post regelmatig

Als u regelmatig blogs post op uw website, laat u Google weten dat uw website nog actief is.Hierbij behoudt u ook de bezoekers van uw website.

10. Gebruik Yoast SEO plugin

Met behulp van deze plugin kunt u uw website optimaliseren voor Google. Het mooie van deze plugin is, dat u echt kunt zien hoe goed uw pagina scoort voor de door u opgegeven focus zoekterm. U ziet dan een uitgebreide pagina analyse, met punten waarop u goed en minder goed scoort. Als uw blog SEO vriendelijk is krijgt u groen licht van Yoast. Bij rood licht zijn er nog punten die u kan verbeteren. De Plugin laat u ook zien hoe u de punten die nog niet groen zijn, wel groen kunt krijgen. Laat u echter niet te veel leiden door het groene licht. Als u hier te veel op focust, loopt u risico op over optimalisatie. Het belangrijkste is om u te focussen op het schrijven van een blogpost met kwaliteit.

Met deze schrijftips maakt u een vliegende start en blijft u gemotiveerd om te bloggen

Nieuw in onze blog