06 85463975 info@gofke.nl

Wat zijn de meest verkochte producten online?

De eerste helft van de strijd van het starten van een succesvolle webwinkel gaat om het vinden van de juiste producten. Velen zijn gemotiveerd om een webwinkel te starten, maar hebben geen flauw idee wat ze moeten verkopen.

Mensen hebben het idee dat uit een brainstorm een goed idee zal komen. Gooi dat idee maar weg. Dit is geen goede aanpak. Ik heb het ooit gedaan  en het waren de meest waardeloze uren van mijn leven. Creatieve ideeën komen niet uit de lucht vallen .

Vandaag zal ik u een methodische aanpak leren voor het vinden van goede en winstgevende producten, die zich lenen voor online verkoop. Uw niche dus.

Het zijn methodes die elke dag gebruikt worden en gebaseerd zijn op real life sales data. Ik heb ook nog een set van gespecialiseerde tools ontdekt, die u een stapje verder kan brengen in de zoektocht naar de goede producten. Computergegevens zijn betrouwbaar, omdat ze onpartijdig zijn.

Gebruik Amazon Sales data

Amazon heeft het grootste e-commerce marktaandeel van elk individueel bedrijf.  Je zou de sales data van Amazon kunnen gebruiken om de vraag naar een product te bepalen.

Het is helemaal niet moeilijk om de cijfers van Amazon te analyseren. Ik zal u vertellen hoe u dit kan doen.

Aan elk verkocht item op Amazon wordt een bestsellers rank toegewezen (BSR).

Amazon gebruikt de BSR om aan te geven hoe goed een product wordt verkocht in vergelijking met andere producten in dezelfde categorie. Hiermee kunt u een schatting maken van het aantal verkopen van een product per dag. Hiermee bent u gegarandeerd een winstgevende niche te vinden.  

Hieronder volgt een voorbeeld van een BSR rating voor silicone baking mats op Amazon.

Met de tool Jungle scout kunt u uw zoekcriteria uitbreiden. Deze tool is niet noodzakelijk om succesvol te worden op Amazon, maar kan het proces versnellen. In een oogopslag ziet u hoe populair een product is en hoe vaak het verkocht wordt.

Gebruik EBay sales data

Evenals Amazon is EBay ook een geschikte plek om te zoeken naar potentiële producten die u kunt verkopen in uw webwinkel.

EBay is een beetje prijzig, maar de sales data die zij beschikbaar stellen, kunt u gebruiken. Dus als u de big products op eBay heeft gevonden, kunt u deze in de uw webwinkel verkopen en omzet maken.

Om producten te verkopen op EBay voert u de naam van het product in in de zoekbalk van EBay.

Zoek dan naar de link “sold listing” in de zijbalk en klik op het selectievakje.

Voila! EBay zal een lijst van producten tonen in dezelfde categorie samen met de verkoopprijs van deze producten. Met deze informatie heeft u nu een goed beeld over de vraag en de verkoopprijs van een product.

Met de researchtool terapeak kunt u het onderzoek vergemakkelijken. Deze tool geeft u ongekend veel inzicht in hun verkoopgegevens.

Gebruik Google Search Data

Terwijl sommige mensen rechtstreeks winkelen op Amazon of EBay, gaan anderen direct naar Google om al hun online boodschappen te doen.

Aangezien Google de grootste zoekmachine ter wereld is, is het zinvol om eerst daar te kijken naar wat mensen zoeken. De eenvoudigste manier om zoekgegevens te verkrijgen van Google  is met behulp van de Google Keyword Planner, een gratis tool van Google. Door te kijken naar de exacte zoekwoorden die mensen gebruiken, krijgt u een beeld van gevraagde producten en geeft dit een indicatie weer hoeveel inkomsten u hieruit kan genereren.

Kijk alleen naar zoekwoorden die productgericht zijn. Bijvoorbeeld, het zoekwoord “outdoor gardening tips” is niet een goed zoekwoord om te gebruiken voor het achterhalen van geschikte producten voor verkoop, omdat dit zoekwoord aangeeft dat mensen zoeken naar informatie. Een beter en specifiek zoekwoord in dit geval is “plastic compost bin”.

Een laatste advies: verkoop niet wat iedereen verkoopt. Verkoop ook geen producten die uw doelgroep gemakkelijk in het warenhuis twee straten verderop kan vinden. Mensen gebruiken het internet om producten te vinden en te onderzoeken. Als uw webwinkel dit product heeft en de benodigde informatie biedt op een professionele webwinkel, dan is er geen enkele reden waarom ze het niet van u kopen. Dit is natuurlijk het geval mits uw prijzen niet onredelijk veel hoger zijn dan die van de concurrent.